maandag 2 oktober 2017

To fly or not to fly.....

Onze tijd om met vakantie te gaan is nu eindelijk bijna in zicht maar wat was het spannend de laatste weken...

Air Berlin, de luchtvaartmaatschappij waar wij onze tickets bij hadden geboekt was niet zo geweldig in het nieuws de laatste tijd, sterker nog, het bedrijf heeft mega schulden en werd zelfs failliet verklaard.....daar sta je dan met je geweldige vlucht en stoelen, in totale onzekerheid want er werd aangekondigd dat de lange afstand vluchten per 25 september uit de roulatie worden gehaald....Ehh, ja, wat betekent dat dan voor ons??????

Via alle mogelijke kanalen geprobeerd om contact te krijgen met Air Berlin maar dat was totaal onmogelijk.
Tot op 21 september er een mail werd gestuurd dat onze vlucht wel door zou gaan maar dat er een wijziging had plaats gevonden.
We zouden nu in Miami landen in plaats van Orlando...Wat er verder met onze reserveringen was gebeurd,  daar hadden we geen idee van maar we zouden in ieder geval GAAN!

Het bleef vreemd dat we dus wel gewoon de lange afstand zouden houden en dat we terug wel gewoon vanaf Orlando zouden gaan....Ach, als we er maar zitten, hoe en wanneer we dan ooit terug gaan komen dat zien we dan wel....πŸ˜‚

Ondertussen werden de berichtgevingen op de FB pagina van Ab alleen maar dramatischer en toen ik op een gegeven moment een bericht zag dat vanaf 15 oktober alle lange afstandsvluchten zouden worden gecanceld was het toch wel even een baal momentje, want hoe leuk is het dat we er wel heen kunnen maar hoe komen we dan terug?, moeten we nou zelf een ticket kopen?, en hoe zit het dan als je het land in gaat terwijl je geen idee hebt hoe je terug gaat?...Kom je er dan wel in?...

Gelukkig zijn we niet van die stress kippen maar zo  langzaam aan kreeg ik er toch wel een beetje een hard hoofd in...

Van lang naar kort....We hebben gewoon andere tickets geboekt, geen gezeur en gedoe als straks blijkt dat je toch niet gaat of weet ik veel wat er mis kan gaan.
We vliegen nu gewoon met United van Amsterdam naar Orlando...Klaar!!
Balen is wel dat je gewoon je geld (In ons geval dan gelukkig de vouchers) kwijt bent!!

Twee dagen later valt er een mail in de 'bus' dat onze vlucht volledig is geannuleerd en dat ze geen alternatief kunnen bieden...
Gelukkig bieden ze wel hun excuus aan voor het 'ongemak'😑😑


Ook Hurricane Irma hebben we op de voet gevolgd want wat een ellende heeft deze veroorzaakt in vele gebieden waar ze als een moker heeft huisgehouden.
Ook Anna Maria Island lag in de route die was voorspeld dus wij hielden ons hart vast...ons huis staat dan wel op palen maar staat wel op het strand.
Ondertussen zijn ze in Florida 24/7 druk in de weer met het opruimen van alle puinhopen en is de schade op het eiland gelukkig enorm meegevallen omdat Irma afzwakte van categorie 5 naar 2...Dat was nog steeds een flinke dosis wind en regen en heeft heel wat bomen en daken weg geblazen.
De eiland bewoners moesten wel evacueren maar zo langzaam aan wordt alles weer gerepareerd en komt de stroomtoevoer weer op gang, helaas heeft de City Pier flinke schade aan het dak en aan de pier zelf waarvan de planken en steunbalken zo beschadigd zijn dat de pier voor lange tijd gesloten blijft.






Ook het zee water aan de kant waar ons huis staat had een totaal ander kleur dan het water aan de andere kant van het eiland.



"That is whats called "tannick" water. Its water from the rivers. Since the rivers are flooding, that water is spilling into the bay. It does this from time to time when there is flooding. Even it looks bad, it does clear up rather quickly."

Wat ook een heerlijk vooruitzicht is, is dat Nick en Mike samen een weekje over komen om ons weer even wat afleiding te geven want na 1,5 week staren in zee is dat misschien wel nodig om ons uit de luie stand te trekken...

Tijdens hun verblijf hebben we ook de verhuizing naar Davenport en tsja, als ze er dan toch zijn dan heb ik meteen een goeie smoes om nu toch eindelijk eens Halloween te gaan vieren in Universal!



Omdat het natuurlijk 'Stervensdruk' gaat worden hebben we ook nog eens een voordring pas gekocht om zoveel mogelijk Haunted Houses te kunnen bekijken.
Voor iemand met een fobie voor poppen en clowns gaat dit een geweldige avond worden...Maar ondanks dat kan ik me hier zo ontzettend op verheugen!




Nog even een momentje van trots op je 'kind' ...😍

Sinds oktober is Nick eigenaar van Sushipoint in Hoofddorp, begonnen als koerier in Almere, doorgegroeid naar shop manager en nu dan eigenaar in Hoofddorp!
Spannend maar ook zo helemaal zijn 'ding'.

In de aanlooptijd naar deze beslissing zie je gewoon dat je kind verandert in een 'man' door alle trajecten die hij door moest lopen voordat er daadwerkelijk getekend kon worden, en dat maakte me toch zo ongelofelijk trots.!


Woon je in de omgeving en hou je van Sushi dan weet je waar je vanaf nu je bestelling moet gaan doen πŸ˜‹














19 opmerkingen:

  1. Wat goed dat jullie toch nieuwe tickets hadden gekocht. Begrijp
    Heel goed dat je toch wel zekerder van je zaak wilde zijn en achteraf maar goed ook.
    En wat een leuke zaak heeft je zoon😍😍😍😍 Als ik in de buurt had gewoond was ik vaste klant geworden. πŸ–’πŸΌ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat jullie gewoon gaan ondanks al dat gezeur met AB. En wat heerlijk dat de kids komen. Heerlijk vooruitzicht!
    Jammer dat ik niet in de buurt van Hoofddorp woon want wat had ik voor een flinke omzetstijging kunnen zorgen πŸ˜‰

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou dat hebben jullie toch wel allemaal goed opgelost met de tickets. Wel jammer dat je voordeeltje weg was, maar jullie gaan en dat is de hoofdzaak. Fijn dat ook het huis er nog gewoon staat na Irma. Dat wordt weer lekker genieten. Leuk dat je zoon nog gezellig langs komt. En dat je trots op je kind bent is toch top, hij heeft het toch maar geflikt!
    Nog even bijten en dan is het eindelijk zo ver. Ik zit klaar voor je verhalen hoor;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat was een goede beslissing om op tijd andere tickets te kopen! Wat een kleur had dat water, als jullie er zijn is het vast weer azuur 😍. Top dat de boys komen en dan samen Halloween vieren in Universal, wat een held ben jij, de rillingen lopen over mijn rug 😱😱

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben suoer blij voor je dat de er rust is qua tickets....wat een gedoe. Triest dat mensen hun zuur verdiende centjes gewoon kwijt zijn. Ik verheug me nu al op je Universal blog....graag met beeld hahaha. Ennuh....terecht trots op die zoon van je. Heel veel succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tjonge wat een onzekere tijd .... goed dat jullie nu met United gaan πŸ‘
    Wat heerlijk dat Nick en Mike jullie komen opzoeken ... extra genieten 😊
    Brrrr griezelen hahaha😱😱
    Wowe wat een leuk nieuws van Mike ...stoer van hem ! Succes Mike πŸ‘πŸ‘

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Drama met AB maar goeie beslissing om maar andere tickets te kopen jullie kunnen nu met een gerust hart weg.
    Oh griezelen ook nog wens je veel succes.
    Je mag super trots zijn op je zoon en wens jullie allemaal heel veel plezier in het zonnige Florida .

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een gedoe toch met dat AB. Ook raar dat ze je eerst een vervangende vlucht geven en die dan daarna ook weer annuleren.
    Gelukkig hadden jullie zelf al andere tickets gekocht. Blijven jullie data hetzelfde?
    Snap het helemaal dat je trots bent op Nick, wat een prachtige zaak!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gelukkig dat jullie andere tickets hebben gevonden. Hopelijk ook nog een beetje betaalbaar.
    Leuk dat de jongens ook over komen. Altijd fijn om even samen te genieten.
    Ik kan mij voorstellen dat jullie trots zijn op Nick. Wij kennen het gevoel.
    De winkel ziet er mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goed gehandeld om toch tickets te kopen. Kun je de voorpret weer een beetje oppikken. Enne nog heel even en dan zitten jullie daar hoor. Lekker staren over zee. Hoe rustgevend is dat! En dan ook nog een volle week met jullie kanjers genieten en lekker griezelen. Ik verheug me al op jullie vakantie😍

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een goede beslissing om nieuwe tickets te kopen, nu je dan toch dat bericht kreeg. Bizar dat ze dan eerst alleen een wijziging doorgeven... Van onbezorgd aftellen kwam er dit jaar helaas niet van. Hopelijk hebben de mensen aan die kant van Florida ook alles straks weer op orde. Sneu allemaal...
    En wat goed zeg, je mag met recht trots zijn op je zoon!
    Lekker aftellen nu, schiet nu aardig op.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zo wat een spannende tijd is het geweest.
    Maar nu lekker in de voorpret modus.
    En aftellen naar de vakantie.
    En wat super leuk dat de jongens komen.
    En snap dat je mega trots bent op Nick zo knap om de zaak over te nemen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zeker een spannende tijd, helemaal met je eens dat je andere tickets hebt geboekt YEAH!!
    Nu ga je gewoon en het scheelt bergen met stress!!


    Je mag met recht trots zijn op Nick !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Fijn dat julllie nieuwe tickets hebben en gewoon gaan, maar het hele gedoe met AB is absoluut niet leuk geweest. Nu snel vergeten en af gaan tellen! Heerlijk dat de jongens langs komen dit jaar! Dat maakt deze reis toch wel speciaal. Dat jullie trots zijn op Nick snap ik helemaal πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Fijn dat jullie er nu zonder al die stress naar toe kunnen leven .. wat een gedoe zeg.
    Dat Nick en Mike komen, is natuurlijk helemaal fantastisch! Wat zullen jullie samen ontzettend veel lol hebben. En dat trots zijn is zΓ³Γ³ terecht!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een vervelende start, ik denk een goede keus om nieuwe tickets te boeken, zoveel onzekerheden is niks voor je vakantie. Nu kan de pret beginnen. Leuk dat de jongens langskomen.

    Gr. Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat jammer van die tickets met AB, heb ook nog TopBonus punten die ik niet meer kan op gebruiken 😑
    Anna Maria Island is een prachtig eiland voor een luilekker vakantie, heerlijk πŸ–☀️
    Geniet van jullie vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een gedoe met Air Berlin maar uiteindelijk gaan jullie met United richting The Sunshine State en kunnen jullie onbezorgd gaan genieten. Hopelijk is de schade op Anna Maria Island inmiddels hersteld en is de zee ook weer prachtig blauw !!

    BeantwoordenVerwijderen