vrijdag 13 oktober 2017

Dag 3

Vrijdag de 13e...


Vannacht rond 03.00 dan even zitten appen met Sonja, dan is het tijdsverschil toch wel erg fijn 😉 en daarna dan toch nog even een 1,5 uur geslapen maar om 06.30 was het tijd om op te staan.
De deur van de veranda piept behoorlijk en dus was Tony ook vroeg uit de veren..
Pluk de dag zullen we maar zeggen!

Het begon goed met een werkelijk schitterende zonsopgang😍








Terwijl Tony een rondje ging hardlopen ging ik lekker uitgebreid douchen en kwam er dus achter dat ik geen kam of borstel had ingepakt...nu is het bij Tony niet direct nodig om zijn haar te kammen, maar hier met de wind en de zee leek mijn haar wel een bossie zuurkool dus tsja, wat nu....
Gelukkig werkt een vork ook goed om de ergste knopen te verwijderen en dus met mijn 'coupe de vork' de straat op!
Afbeeldingsresultaat voor met een vork je haar kammen

We wilde Ami per fiets bekijken maar de pomp was echt zo verouderd dat overal lucht uit kwam behalve waar het zou moeten...dan maar weer gewoon de hitte in wandelen.


We wonen vlak bij de City Pier die nu natuurlijk is afgesloten vanwege de beschadigingen van orkaan Irma...het ziet er echt wel een beetje troosteloos uit zo zonder toeristen, ook erg vervelend voor de omliggende bedrijfjes.


We wandelen over Pine Avenue, dat is een winkelstraatje met allerlei boetiekjes, kapper, real estate verhuur en fiets/golfkar verhuur.
Gerelateerde afbeelding

Ook staat hier een museum waar we even binnen lopen om te kijken wat het precies is en voor we het goed en wel door hebben worden me meegesleurd in een rondleiding.....ehh, oké dan.
De kordate dame begint meteen te vertellen en dan loop je natuurlijk niet meer weg  maar eigenlijk waren we ook wel benieuwd




Vroeger was de City Pier dus veel groter en was speciaal gebouwd om de grote bevoorradingsschepen vanuit Tampa te kunnen laten aanleggen, het is namelijk behoorlijk ondiep langs de kustlijn.
Het witte gebouwtje rechts op de foto was een ijs huis waar ze voor het restaurant de spullen koel konden houden, het gebouw links  (Lotus Cottage) was een woonhuis wat maar een paar weken per jaar bewoond werd.
Bij een flinke storm waaide het huis om en werd door de wind en zee verwoest, het ijs huis was vanwege de isolatie van binnen volledig voorzien van kurk en bleef dus drijven waarop het vervoerd kon worden en nu dus naast het museum is geplaatst, ze hebben de inrichting zoveel mogelijk nagemaakt.

We horen zo ook dat de Pier wel flink is beschadigd maar dat dat dus eigenlijk is gebeurd doordat het water zo ver terug trok dat de oude houten palen flink bloot kwamen te liggen, daar kwam toen die storm overheen waardoor de boel is gaan bewegen en niet meer goed verankerd zit in de bodem van de oceaan, nu moeten eerst de pijlers weer verstevigd worden voordat de boel open kan, daarom duurt alles zo lang...





 Tussen het museum en het huis staat de originele gevangenis van Ami wat bestond uit 1 cel zonder glas mét tralies en een houten dak waardoor het bloed heet werd binnen en de muskieten vrij spel hadden, je keek dus wel uit voordat je een overtreding beging!




We lopen weer richting huis en eten bij 'Two Scoops' een lekker ijsje, hebben we toch de locale ijsboer weer van werk voorzien!

Thuis meteen weer even baken en braden en hangen en dobberen, we hebben het zwaar...








Het is gewoon druk in onze pool... 



In de middag nog even een tukkie doen in de hangmat want nachtelijke appjes en zo vroeg op dan kom je jezelf wel een keer tegen, dus vol goede moed lekker lezen en dan opeens wakker schrikken omdat er regendruppels onder het huis waaien...

We gaan eten bij Outback en ik kan vertellen dat een blooming onion met 2 personen gewoon veel te veel is, ook de berg friet blijft liggen en al rollend verlaten we het restaurant om de naast gelegen Hobby Lobby binnen te rollen.




We kopen even kerstlichtjes voor buiten op de veranda, we mogen in de avond nl geen verlichting branden omdat het nestel tijd is voor de schildpadden en verlichting op het strand is dan verboden, daarvan raken de baby's van slag als ze uit het ei kruipen.
Geweldig om te zien dat iedereen zich daaraan houdt want het is gewoon stik donker aan de kust!
Gerelateerde afbeelding



16 opmerkingen:

  1. Wat hebben jullie het heerlijk zeg! Dat vroeg wakker worden is heel herkenbaar, maar gelukkig een lekker “tukkie” in je eigen hangmat is dan niet verkeerd. Ook een verwennerij zo’n grote private pool, Haha!!!
    Best wel uit te houden allemaal zo te zien:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vooral dat wakker worden aan zee lijkt me echt top. Wat een zalig uitzicht. En een coupe de vork haha!
    En zo heb je vandaag ook nog wat geschiedenis geleerd tussen de drukke bedrijven door ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke dag! En die harensnaaijer kwam toch mooi van pas🤣

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Coupe vork had wel een foto willen zien haha,en geschiedenis les altijd leuk, maar jongens dit is toch heerlijk vakantie vieren en op deze manier wakker worden ook al is het nog vroeg ,voor vandaag weer een mooie dag gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat lig je daar jaloersmakend in de hangmat, heerlijke foto. Genieten weer aan de Gulf!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk on wat geschiedenis te lezen over jullie plek!Jullie hebben werkelijk een heerlijk plekje. En zo'n hangmat is de juiste plek voor een tukkie!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leerzame dag Marja, dan is die hangmat wel heerlijk om even in bij te komen!
    Fantastisch plekkie hebben jullie! Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ooo hilarisch coupe de vork.
    Ik zie het al helemaal voor me😂
    Maar wat een heerlijke dag Oo en die hangmat,die zal veel gebruikt worden denk ik zo aar.
    Prachtige foto's fijn om jullie zo te zien genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. IK WIL OOK ZO'N GLAS!!!! En coupe de vork....ik zeg foto Mar hahaha. Wat een heerlijke plek hebben jullie daar. Paradijs in je hangmat.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Pik je toch mooi even een stukje geschiedenisles mee. Wat een goede oplossing voor het kammen van je haar. Volgende keer naar de USA de hele bestekcassette maar in de koffer. Je weet nooit haha hilarisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En heb je inmiddels een borstel gekocht of bevalt die vork wel?? En wat heerlijk die hangmat! Helemaal jouw ding. Echt een plek om jaloers op te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Haha, een vork als borstel. Maar het werkt goed begrijp ik.
    Zo ben je ongewild ook helemaal bijgepraat over de historie van AMI.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hahahaah was wel benieuwd naar coupe de vork 😂 Heerlijk om een middagtukkie te doen in die hangmat 🌴☀️

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heb je nu wel een borstel gescoord of blijft het de hele vakantie coupe de vork, wat een mooie stek, geweldig!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een heerlijke plekje hebben jullie. Super wakker worden met zo’n zonsopgang en dan later lekker relaxen in de hangmat👍🏼

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie zonsopgang en wat jammer dat de pier niet toegankelijk is, veel dingen zijn (in ons geval was zelfs bijna alles) nog gesloten na Irma, jammer...

    In ieder geval is jullie een mooi stukje historie bijgebracht ;-)

    BeantwoordenVerwijderen