vrijdag 27 oktober 2017

Dag 16 en 17

Omdat ik vannacht helemaal gesloopt was vandaag dus een 2 in 1 dag!

We starten heerlijk rustig op en ontbijten lekker buiten, wel met een vest aan want het is best fris zo in de ochtend.
Dat was voorspeld en we houden er rekening mee vandaag.

Natuurlijk eerst een plons in het zwembad voordat we heerlijk de jacuzzi in duiken, als je er lang in blijft zitten voel je je net alsof je in een stoofpotje zit, en dan nog lekker met je gezicht in het zonnetje.

Ergens rond half drie gaan we op pad richting Universal want vandaag is dan DÉ grote dag waar we naar uit hebben gekeken...Halloween Horror Night 2017...

We hadden gelezen dat het verstandig zou zijn als je op tijd aanwezig zou zijn in verband met parkeer drukte en dus waren we al rond een uur of vier  op de Universal City Walk.




We zijn vroeg gaan eten bij het Hardrock Cafe met vooraf een heerlijke cocktail !

Dan nog even de grote uitgeprinte Fasstpass omruilen voor een wat handzamer formaat (de printjes zouden ook goed werken hoor, maar dat zijn dan meteen weer zulke lappen papier!) en bij de city pier nog even wat winkeltjes in waar uiteraard heel wat Halloween spul te koop is maar gelukkig hebben wij dat niet nodig...zijn al scary van onszelf!


Geweldige beschrijving op internet...


De geel gemarkeerde stukken waar je doorheen loopt zijn de 'Scare Zones' dat zijn de gebieden waar je wordt 'overvallen' door verschillende soorten  zombies, clowns, en andere duistere types...
Je weet dat ze op die punten overal opduiken maar toch weten ze uit hoeken of bosjes te komen om je te verrassen...wat helemaal leuk is als je ziet dat er mensen lopen die zich niet bewust zijn dat er 1 stap achter hun een zombie mee loopt als een soort schaduw...


Er zijn dit jaar 9 Hounted Houses en hoewel we bij de eerste zo door konden lopen zonder de fasstpass te gebruiken werd het wat later op de avond echt enorm druk en waren we toch blij dat we voor deze (dure) voordring optie hadden gekozen want anders had je zo dik 4 uur langer in rijen moeten staan ( als het niet meer was!) terwijl we nu overal zo langs konden lopen en een huis of attractie in...Het is even een uitgave maar dan heb je ook wat!

We hebben alles gedaan wat op de lijst stond, binnen in de spookhuizen heb ik geen foto's kunnen maken en eigenlijk lukte dat buiten ook niet echt goed want als je achterna wordt gezeten door een clown dan gaat die echt niet voor je stil staan😉



Bij daglicht is het dan net even beter te zien.




Wat een heerlijk sfeertje is dit!



We gaan het Harry Potter gedeelte in en wat is dat mooi en uitgebreid sinds de laatste tijd dat wij er waren, (dat is de tijd dat nét de eerste attractie van HP uit was en het in dat gebied zo druk was dat je nergens bij kon komen!)









We kijken onze ogen uit, wat is dit mooi gemaakt zeg, het is echt de "wegisweg" want aan de buitenkant zie je een saai gebouw en als je dan een steegje door loopt kom je in een wereld op zich, wat geweldig!


(foto's van Internet voor de sfeerfoto...)


We gaan in de attractie Escape from Gringott's en wat is dat weer mooi gemaakt, gewoon niet te beschrijven.

Gelukkig is het buiten snel donker en dan wordt alles nét ff spannender, je ziet zo natuurlijk niet of er iemand verscholen staat achter een paal en dan met een kettingzaag op je af komt springen, of als er ineens vanuit het niets iemand voor je staat en je zeer indrukwekkend aankijkt...


De Spookhuizen zijn ook al zo mooi gemaakt, wel gaan er hele massa's mensen naar binnen en hoor je veel lawaai en vooral geschreeuw en gegil en ondanks dat je vaak ergens 'iets' verwacht schrik je toch.
Je loopt dus de hele tijd in spanning door spinnenwebben, draden, rafels stof, en dan opeens uit een gat daartussen komt een gedaante...

We zorgen er steeds voor dat we een beetje ruimte over houden tussen ons vieren en degene voor ons, ondanks de aansporing dat we door moeten lopen, maar juist net dat beetje meer ruimte maakt het nét ff spannender.

In het huis van de film The Shining  zijn de details tot in de nauwkeurigheid nagemaakt, (maar goed dat we vorige week nogmaals de film even hebben bekeken), de enge tweeling, de gestoorde Jack die overal met een smile om de hoek komt kijken en natuurlijk dé beroemde badkamer scene...
Op het moment dat we de bar in komen lopen is er niks aan de hand, dansende mensen en een beetje Creepy kijkende barman, maar als die dan opeens opzij verdwijnt en het licht uit gaat dan zijn de dansende mensen veranderd in dansende lijken...Wauw, wat was dit scary zeg!!!!



We zijn alle 4 echt flink onder de indruk en zijn echt blij dat we alle huizen hebben kunnen bekijken.
Ook de attractie's die deze avond open waren hebben we alle 4 gedaan waarvan Grinwald en de Transformers voor ons nieuw waren.


Tony heeft last van Motion Sickness maar om mee te kunnen heb ik voor hem een kauwgum besteld waardoor hij daar geen last meer van had tijdens de ride...wel had hij geen gevoel meer in zijn mond tijdens het kauwen vaan de gum maar dat was bekend...het is natuurlijk óf óf Hahaha!!

We zijn flink door elkaar geschud in de Rip Ride Rocket en wat gaat dat ding eigenlijk ongelofelijk hard..ik heb mijn longen uit mijn lijf geschreeuwd maar wat was dit leuk 😁

We hebben ook nog een poging gedaan om een show te bekijken maar de Amerikaanse humor is niet aan ons besteed, eerst kwamen er een soort Ernst en Bobby achtige types op die vooral zichzelf erg geweldig vonden, daarna kwamen er persiflages  op Justin Bieber en dat was zelfs nog lulliger, gelukkig zaten we helemaal achteraan tegen het hekje aan en zijn we na het 10 minuten te hebben aangekeken snel over het hekje heen geklommen en hem gesmeerd...wat een drama zeg, en wat de link met Halloween zou moeten zijn is ons ook totaal niet duidelijk maar goed...misschien is dat de Hollandse nuchterheid of zo!


Klein detail om juist die letters uit te zetten 😉























Om 01.00 hadden we alles gedaan wat er te doen viel en waren we ook wel finaal gesloopt, dus op richting uitgang want je bent nog niet zo 1,2,3 bij je auto...


Hoe druk kan het zijn om 01.15 op de City Walk!

Gelukkig waren we zo weer op de snelweg en eenmaal thuis dook iedereen meteen zijn bed in...



Vrijdag 28 okt....

Vannacht echt heerlijk geslapen en ondanks het late tijdstip dat we naar bed gingen zat iedereen weer zo rond 09.30 aan de media tafel 😉

Het ontbijt hebben we gegeten bij Denny's...dat was echt een blik terug in de tijd want ons eerste Florida ontbijt hebben we in precies dezelfde Denny's genuttigd in (volgens mij) 2003





Wat een maaltijd zeg, dit was wat de jongens hadden besteld, Tony en ik hadden een bescheiden toast met scrambled egg en pancakes ,maar mijn voorkeur gaat dus 100x meer naar een bruine boterham met oude kaas !!


Wel vind ik de sfeer van zo'n Diner echt zo geweldig, wat zou ik graag eens in een tijdreis eens terug willen gaan naar deze tijd!




De rest van de dag brengen we al dobberend, sudderend en kletsend door met tussendoor een spelletje Tafeltennis of Pool...Ik hou er van!




16 opmerkingen:

  1. Geweldig hoor, top dag maar wel gesloopt! Nu maar ff lekker uitrusten moeders, hakt er toch in zo'n avondje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben de avond van je leven gehad, leuk hoor. En dat je de dag erna gesloopt bent en niets doet begrijp ik wel. Lekker niksen hoort er ook bij.

    Gr. Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat hebben jullie een geweldige avond gehad in Universal. Wat zal je geschreeuwd hebben, hahaha maar dit is wat je al heel lang wilde doen en dat samen met je mannen. Daar zullen jullie het nog lang over hebben! Heerlijk om de dag er na rustig aan te doen en bij te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gave dag zeg, in Universal met Halloween. Heb niets met die parken maar dit lijkt me dan weer heel erg leuk. Alhoewel, zou nachtmerries krijgen haha. Die Amerikaanse humor vind ik ook helemaal niks.
    En een lekkere chilldag er achteraan. Even bijkomen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een waanzinnig leuke dag zeg!! Is toch heel speciaal met Halloween in het park. En ze zijn natuurlijk super goed om de Halloween sfeer te maken in het park, lekker “scarry”👻
    Dan is de volgende dag wel weer lekker om bij te komen, dus lekker de koala uithangen😂

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super zeg in Universal wat een gave foto’s heb je gemaakt,nacht van je leven zo samen met je gezin.
    En dan de volgende dag bijkomen kan me er iets van voorstellen.
    Maar dit pakken ze jullie nooit meer af.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Superdag in Universal, wat is het allemaal mooi gemaakt. Ik zou een hartverzakking krijgen daar, je schrikt je toch wezenloos iedere keer. Heb je wel geslapen :-)?
    Leuk hoe jullie hebben genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja miste gisteren morgen het blog al..
    Maar vandaag gewoon 2 blogs👍🏻
    Wat een gave spannende dag gisteren,moet toch geweldig zijn om daar te werken in deze tijd.
    Wel fijn dat je over oorring had kost inderdaad wel wat maar je voelt je net een v.i.p haha
    En dat je nog. Lekker hebt geslapen na al die enge dingen..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jeetje wat zal dat scary geweest zijn al die creepy crawlers. Gelukkig had je 3 mannenbij je......

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een scary dagje zeg, ik zou de hele dag met kloppend hart rond hebben gelopen, haha. Maar wat is het weer mooi gemaakt, alles weer zo tot in detail, geweldig!
    En vandaag lekker bijkomen, ook echt vakantie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Niet zo gek dat je na de Halloween party in universal geen blog meer hebt geschreven.
    Het ziet er echt heel erg gaaf uit. Iets om nooit te vergeten, wat een belevenis.
    Grappig, ons eerste ontbijt ooit in de usa was in 1988 ook bij Denny’s.
    Dat zat op loopafstand van ons hotel op de international drive.
    Later ontdekte we dat je bij de Dunkin ook heel goed kon ontbijten, naast de donuts, ook lekkere croissantjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Fantastische belevenis in Universal, ik laat het hier thuis niet lezen want anders weet ik wel wat er bij de kids op het bucketlijstje gaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oohhhh Mar wat super gaaf!! Ik heb je tot hier horen gillen hahaha. Die Amerikanen zijn inderdaad een beetje kinds met hun shows maar Halloween vieren kunnen ze wel. Top!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Pfff klinkt behoorlijk scary allemaal, maar wat hebben jullie genoten! Top dat het zo fantastisch was, zeker omdat jullie je er zo op hadden verheugd.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een scary avondje, het fotograferen van al die scary types lijkt mij zo leuk om te doen, alleen daarom zou ik ook wel een keer wlllen gaan. Ontbijt bij Denny's is altijd lekker & gezellig en ik zie op jullie foto dat hun 'famous mugs' uit meerdere varianten ( qua tekst ) blijkt te bestaan dus op onze aankomende trip die ook nog maar even zien te scoren :-)

    BeantwoordenVerwijderen