donderdag 12 oktober 2017

Dag 1 en 2

Woensdag 11 okt...eindelijk is het zo ver als om 04.00 de wekker afgaat...het is onze beurt om te genieten van zee, zand, blote voeten op het strand en zon's op en onder gangen 14 dagen lang...;)
Bij Schiphol aangekomen zwaaien we ons schatje Mike uit die in ieder geval de komende 1,5 week van ons is verlost en die nu de auto lekker voor de deur heeft staan!
Ik vraag nog of hij even laat weten dat hij weer veilig thuis is aangekomen en Tony verklaart mij al voor gek want als iemand haast nooit een app stuurt is het Mike wel...
En dat klopt want als wij om 09.00 bij de gate zitten krijgen we een appje...lekker op tijd schat!
Tony is de klos en wordt volledig gecheckt op duistere zaken...alles moet uit de trolley en wordt gestoft en gesnoven en dat gaat dan weer de scanner in...gelukkig is hij veilig verklaard en mag je je zooi weer in pakken waarna je opeens dus weer achter aan de rij staat...


De vlucht verloopt probleemloos maar is lang...zo'n reisdag wil ik het liefst skippen!!
We hebben een tussenlanding op Newark en zien in de verte de skyline van NY

                                                                                Yeah!!

 Als we dan weer opstijgen dan lijkt de luchthaven vanuit de lucht wel weer ienie mini zo met al die cirkels.



Boven Orlando zijn de wolken weer zo leuk.


Luchthaven Orlando MCO...daar zijn we een tijd niet geweest en wat was het dan ook druk...
Niet bij de koffers maar bij de balie van Alamo waar we de auto hebben gehuurd...helaas was het skip the counter niet gelukt zodat we in de enorme rij moesten gaan staan en dat terwijl eigenlijk alles gewoon geregeld was....misschien vermoeidheid, misschien zijn we verwend maar we waren niet zo blij...
Natuurlijk wilde we geen extra banden verzekering of een assistent als we pech langs de weg hebben, we willen gewoon een auto en wegwezen...
Na 600 handtekeningen kregen we een hand wuifje met welke kant we op moesten...alsof dat mens al zolang onderweg was geweest en zwaar vermoeid was!! 

 We mochten uit de midsize Suffen een auto pakken die we leuk vonden en toen we daar aankwamen stonden er alleen maar enorme mega bakken...onze koffers waren al vermist toen we ze in de achterbak hadden gedropt...we rijden in een 7 zitter en voelen ons alsof we in Amsterdam de bus besturenπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ gelukkig zit er een handvat bij de deur zodat ik mezelf als een volwaardige alpiniste naar binnen kan takelen..maar goed dat ik zo ongelofelijk flexibel ben...(inderdaad ongelofelijk!!)

Dan nog even een rit van zo'n 2,5 uur richting kust...we nemen halverwege een zeer ongezonde maar oh zo lekkere stop bij de King van de burgers en dan op het laatste stukje  komt toch echt die hamer als een mokerslag naar beneden...
We halen de sleutel op bij het real estate bureau  die ook de verhuren doet, die zijn natuurlijk gesloten zo tegen 21.30 maar er ligt een envelop in een mandje buiten de deur met onze naam erop en twee sleutels van het huis...(I love the Island)
Het huis is snel gevonden en we horen de zee op het moment dat we de deuren van het slagschip open gooien.
Snel de koffers zoeken en naar boven brengen want we wonen op 1 hoog...Foto's huis volgen ooit nog πŸ˜‰
We poetsen onze tanden en kruipen het bed in....geen gordijnen maar ach...wanneer word ik nu wakker van de zon...
_________________________________________________________________________________


Om 05.00 was ik fris en fruitig en had echt super lekker geslapen, buiten was het nog donker en best frisjes maar wat heerlijk om in bed te liggen en de zee te horen en buiten de zoute geur te ruiken...
Langzaam aan komt de zon op en we genieten al zitten op het bankje onder het genot van een bakkie koffie ( Jaaa...daar stond nog een beetje van Yes Yes Yes!!)  van alles wat we zien...We willen nu al niet meer weg...






 





 






We halen bij de Publix hier vlakbij even snel wat brood  en zooi voor erop en gaan dan eerst even wat eten, vanmiddag halen we dan wel even de uitgebreide boodschappen bij de Dollartree en de Publix!

Er ligt best veel zeewier op ons stukje strand en Tony begint even om dat weg te halen, zo zien we ook meteen wat er allemaal in de opslag ruimte onder het huis staat...In ieder geval de wasmachine en droger en ook ontdekken we twee fietsen...dat is altijd handig! 
Heel wat zweetdruppels later ligt ons stukje strand er dan bij mooi aangeharkt bij...

Zoiets maar dan anders...

Afbeeldingsresultaat voor aangeharkt zen





Tadaa...ons schone stukje!

We zijn benieuwd of het morgen gewoon weer vol ligt maar dat zien we dan wel weer...
We nemen even een dip in zee en het water is echt heerlijk warm, we dobberen een tijdje, liggen even te bakken en rijden dan naar de toko's voor onze benodigdheden.
Als we wel toe zijn aan een drankje krijgen we bezoek.









Het valt ons op dat er tegen de middag alweer een laagje zeewier ligt....grr ach ja, 
bezigheidstherapie...
Tony vind in huis nog ergens een hangmat en tussen twee palen zijn al ringen in het beton bevestigd dus dat wordt schommelen 


Afbeeldingsresultaat voor hangmat quotes

Al snel zie ik dat ik bespied word en dat er iemand steeds dichterbij komt.....





Om het nog spannender te maken merk ik aan de vogels dat Tony vanaf boven brood zit te gooien zodat er al snel een hele horde meeuwen rondvliegen...tijd voor mij om naar boven te gaan!












De avond brengen we buiten op de veranda door en zien aan de andere kant van het eiland de zon onder gaan, binnenkort maar eens even die kant op fietsen πŸ˜‰


Afbeeldingsresultaat voor hammock fail quotes

25 opmerkingen:

  1. wat een heerlijkheid zo lekker genieten van home away from home of nou ja eigenlijk werken in nederland en hier wonen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik las "Tony is heilig verklaard op Schiphol" en je kon mij al wegdragen. Dat zijn de stories!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, Tony had zeker dezelfde voorkeursbehandeling op Schiphol als ik.
    Kan me voorstellen dat jullie helemaal af waren na de vliegreis en dan nog zo'n eind rijden.
    Maar jullie hebben een mooi stekkie, nu lekker relaxen.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oooohhh Marja wat een heerlijke stek 😍😍
    Ik zie die foto van dat aangeharkte stuk strand en denk wooowww Tony wat netjes hahahaah totdat ik lees πŸ˜‚
    Maar jullie stuk ziet er ook keurig uit hoorπŸ’ͺ🏻 ( voor zolang als dat het duurde πŸ˜‰)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zeg aanharken, ziet er prima uit, LOL
    Maar hee jullie zijn er, lekker genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn dat de reis redelijk soepel is gegaan. Ook al is het wachten niet fijn. En wat hebben jullie weer een mooie plek/huisje op palen! Laat het grote genieten maar beginnen. Leuk zo met al die vogels!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh wat een heerlijk huis! Wat wonen jullie de komende 2 weken leuk!πŸ‘ŒπŸ»

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijk huis hebben jullie daar op het strand. Dat zullen 2 heerlijke weken worden. De reisdagen vind ik ook altijd minder maar gelukkig krijg ja daarna altijd een hele dikke beloning.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijk huis hebben jullie daar op het strand. Dat zullen 2 heerlijke weken worden. De reisdagen vind ik ook altijd minder maar gelukkig krijg ja daarna altijd een hele dikke beloning.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jullie maken er gewoon zo'n zenstrand van met dat harken. Drinken in de ene hand en al die vogels die je gezelschap houden, logisch dat je blijft. 😘😘

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ach ja, jongens, het klinkt bekend, het is helemaal niet belangrijk dat je ouders weten of je ergens goed bent aangekomen.
    Die eerste ochtend opstaan en lekker genieten van het opkomen van de zon is de mooiste ochtend vind ik altijd.
    Wat leuk, al die vogels zo dichtbij.
    Het genieten is in ieder geval begonnen, veel plezier, jullie hebben er lang genoeg op gewacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik zit gewoon te kwijlen in mijn stoel (met dikke trui aan overigens)......wat een mega gave plek!! Hier ga je gewoon zo enorm genieten Mar. Echt weer zo'n mannending om brood te gaan gooien hè, geweldig. Nou lieverd....geniet ze en stuur ons maar van die jaloersmakende foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oo heerlijk jullie zitten in net paradijs.
    En jeetje wat een uitzicht ik snap wel dat je daar niet meer weg wilt.
    En die vogels komen wel aardig dichtbij!!!
    Geniet ze x

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een zalige plek,wordt nog werken ook tijdens de vakantie lekker harken, de lange reis maar snel vergeten en nu optimaal gaan genieten en zo te zien een heerlijke plek waar dat best zal gaan lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De reisdag hoort er helaas bij, maar ook jullie zijn na een grondige check gearriveerd. Een grote auto zijn veel lezers jaloers op, we wachten op de foto’s. Mooi zo’n huis aan het strand, dan beleef je ook wat met de local birds.

    Gr. Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat ziet er perfect uit Mar, looks like paradise to me! Heel veel plezier en kom maar daar met de relax blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Eindelijk jullie beurt. En wat een waanzinnige stek! Helemaal jullie ding. Genieten van zon, zee en strand! Dat gaat een mooie tijd worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een heerlijke plek en je zit daar zo lekker relaxed Marja. Gezellig s morgens het privΓ©strand aanharken, wie kan dat nou zeggen. Komt morgen dat filmpje van de hangmat ??? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ja, ik geloof echt dat jullie niet meer naar huis willen als je op zo'n geweldige stek zit, zucht!! Enjoy maar dat is volgens mij geen probleem :)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dat ziet er tof uit zeg, daar houd je het wel even vol. Fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. wat geweldig schat geniet van het mooie strand groetjes van Rob Tiny&Bea

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hier zullen wij ook niet meer weg willen
    Ga zo door met genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een fantastische plek hebben jullie gevonden. Heerlijk om wakker te worden van de zon en het geluid van de zee! Hangmatje erbij en ik snap helemaal dat je niet meer weg wil! Veel plezier en lekker gaan genieten! 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Jemig, wat een stek! Ik ben zwaar jaloers! Is dat dus gewoon een eigen huisje pal aan het strand? Zucht... Wat een heerlijkheid. En tja, zo'n reisdag moet je altijd maar snel vergeten, het is dat het nodig is om er te komen, maar anders.
    Heel veel plezier daar, maar dat zal wel lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een gave "spot on the beach" , dat worden veel mooie sunsets ;-)

    BeantwoordenVerwijderen