vrijdag 14 september 2018

A day at the beach

Dag 13




Het beloofd weer een schitterende en vooral hete dag te worden en dus hebben we vanmorgen de strand tas ingepakt, de koeltas gevuld en de stoeltjes en parasol in de auto gemikt.
Twee stoelen  én 2 tassen is een beetje te veel van het goede voor onze Dinky Toy en dus moest een gedeelte van de achterbank worden neergeklapt!



Voor de vakantie had ik via 'Ali' een Sphere Glass gekocht om mee te klooien tijdens het fotograferen, best wel een zwaar ding, en dus zit hij niet standaard in de tas maar vandaag was een goed moment om eens te testen en ik moet zeggen dat het niet eens zo makkelijk is om scherpe foto's te maken en een goede invalshoek te vinden met je camera/phone.


Eerste stop is de City Pier, dit is de pier die door Irma, de orkaan die vorig jaar Sept over Florida raasde zo zwaar was beschadigd dat deze onveilig was gebleken en sinds kort dus helemaal is afgebroken.
De planken van de pier  (waar mensen tegen betaling hun naam of boodschap op konden graveren) zijn allemaal keurig opgeslagen ergens op het eiland en worden misschien wel verwerkt in de nieuw te bouwen pier.
Hoe en wat het precies gaat worden, daar zijn geloof ik nog niet alle partijen het over eens maar er zal vast wel weer iets soortgelijks terug gaan komen hoop ik!







Volgende stop is de Rod en Reel pier en zodra we daar oplopen zie ik al een dolfijn zwemmen, ik druk de camera in Hub zijn handen en loop zelf snel naar het eind van de pier om foto's te maken!
Wat is het goed om te zien dat er nog/weer van alles zwemt.
Het water heeft nog steeds niet zijn oorspronkelijke kleur terug maar zelfs in het groenige water zwemmen  er weer hele scholen kleine visjes!







Volgende stop is Bean Point, daar parkeren we de auto en lopen bepakt en bezakt door het stuk duinen en ploffen neer vlak bij de punt, natuurlijk is er weer plek zat en van al onze drukke bezigheden hebben we het warm gekregen en nadat alles op z'n plek staat plonsen we dan even in het water.









Toch komt er vandaag met vlagen een vissig luchtje ons neus in waaien en omdat er bij Bean Point een hele sterke stroming staat is dit misschien wel de oorzaak.
Op het moment dat er een grote motorboot voorbij kwam varen zagen we voor het eerst in bijna 2 weken dus een hele stroom met dode vissen richten strand drijven...
Hmm...hebben wij daar net lekker liggen  dobberen zeg...
Afbeeldingsresultaat voor terrified

Omdat wij niet zo van vis houden, en al helemaal niet van de luchten die daar vanaf komen besluiten we maar in te pakken en springen thuis meteen onder een hete douche.


Zombie GIF


18 opmerkingen:

  1. Oeps, kan me voorstellen dat je wilde douchen.
    Maar wat een prachtig strand zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's, akelig dat er nog steeds restanten van red tide zichtbaar zijn. Het was weer vechten om een plekje op dat strand ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk hè zo'n glazen bol? Jullie hebben er prachtige foto's mee gemaakt. Ik hoop niet dat jullie morgen jeuk hebben ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat erg dat de natuur nog steeds niet de oude is zeg!! Wel een top foto waar je bevallig in de zee dobbert Mar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En daarom.blijft het zwembad bij mijn op nr 1 staan. Kan je zien wat er om je heen zwemt/drijft. Brrrrrrr zwemmen tussen de dode vissen. Maar je vraagt je toch af hoe lang dit nog effect heeft op de natuur. Die arme beesten die er nu in moeten leven/zwemmen. Die zullen daar toch ook vast iets aan over houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een prima dag, jammer dat je op het einde toch nog wordt geconfronteerd met de doode vissen. En inderdaad even heel lang douche kan geen kwaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een rust weer op het strand, heerlijk! En wat een leuk speeltje die bol. En hahaha ik zie helemaal voor me hoe jullie meteen de spullen pakken na het zien van die vissen. Maar gelukkig hebben jullie toch genoten van het strand.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wel een prachtig strand zeg! Jammer van die dooie vissen, kan me voorstellen dat je gelijk bent gaan douchen.
    Wat een mooi effect die foto’s met de glazenbol, schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoe mooi dat strand. Jammer dat er dan opeens dooie vissen langs dobberen.
    Leuke foto's met die sphere bol.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ondanks de dooie vissen toch wel een erg mooie dag, en nu maar hopen dat de douche voor een goede day after zorgt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijke dag aan de kust, zo gaaf die dolfijnen!
    Wel waardeloos, dat er toch nog dode vissen aanspoelen, de natuur heeft het zwaar door die red tide.
    Hopen dat het snel beter gaat, jullie hebben in ieder geval een top dag gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat gaaf de foto’s met de bol . Yes jullie hebben dolfijnen gespot... wat kan je daar toch blij van worden 😍
    Zo jammer toch nog dode vissen ... snap dat jullie direct thuis zijn gaan douchen 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zo leuk, die dolfijnen die je onverwachts ziet!
    Mooi strand, wel heel jammer dat er dan toch nog ineens dode vissen voorbij drijven waar jij net hebt liggen dobberen. Snap dat je dan asap onder de douche wilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gaaf die "Sphere Glass", ga ik ook maar bestellen, red het helaas niet meer voor onze aankomende trip vrees ik :-(

    Mooie zonnige beachpictures op een mooie locatie en jammer dat er dan opeens weer dode vissen in het water drijven....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jaiks!! Dode vissen, ieiieieiel. Maar prachtige platen van de dolfijnen en leuk speeltje van Ali!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuke foto’s met die bol! De stranden zien er weer heerlijk uit! Wat afschuwelijk dat de red tide niet over is.

    BeantwoordenVerwijderen